Ezer embert rúgnak ki a Vodafone-tól

Vágólapra másolva!
Spanyolországokban fontolgat elbocsátásokat a brit Vodafone. A társaság a folyamatosan csökkenő árbevételre reagálna ily módon és a tavaly tél eleji veszteségleírásokat követően most a spanyol működés költségeinek lefaragása került előtérbe. Lapértesülések szerint a 4300 spanyolországi álláshely egynegyede forog veszélyben. 
Vágólapra másolva!

Kedden ül le tárgyalni a tervezett elbocsátásokról a spanyol szakszervezetekkel a Vodafone. A társaság már korábban jelentős veszteségleírásokat volt kénytelen elkönyvelni a recesszió sújtotta dél-európai országokban, és már a fizetéseket is csökkentették korábban, hogy mérsékeljék a veszteségeket. A cég árbevétele folyamatosan csökken, és egyelőre ennek a tendenciának a folytatódása várható.

Forrás: [origo]

A telekomcég 4300 embert foglalkoztat Spanyolországban, de egyelőre azt nem kommunikálták, hogy hány munkavállaló sorsa van veszélyben. Spanyol lapértesülések szerint nagyjából az alkalmazottak egynegyedéről lehet szó. Korábban a Telefónica jelentette be, hogy 6500 alkalmazottjától fog megválni az idei év végéig. Ezek az elbocsájtások is azt vetítik előre, hogy a spanyol gazdaság nem tud majd egykönnyen kilábalni a válságból és a lakosság egynegyedét érintő munkanélküliség is sokáig súlyos probléma maradhat az országban.

A Vodafone ügyfélszám alapján az ország második legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója a Telefónica mögött. Az utóbbi időben ezek a cégek nagyon szenvednek az alacsony költségű riválisok - ilyen például a Jazztel - által kikényszerített öldöklő árverseny miatt.

Tavaly novemberben összesen 5,9 milliárd fontos leírást könyvelt el a brit telekomcég Spanyolországban, Olaszországban és Görögországban. Ezzel összefüggésben a társaság 492 millió fontos veszteségről számolt be az első félévben, ami az egy évvel korábbi 8 milliárd fontos nyereséghez képest hidegzuhanyként érte a befektetőket.

Vodafone

Forrás: [origo]