Újabb meghibásodás a Boeing gépén

Vágólapra másolva!
Kényszerleszállást hajtott végre az All Nippon légitársaság egyik új Boeing gépe, vagyis az elmúlt pár hétben már sorozatban a harmadik meghibásodást észlelték a nagy reményekkel nemrég piacra dobott gépeken. A Boeing 787 Dreamlinerek eddigi két legnagyobb megrendelője, a Japan Airlines és az All Nippon Airlines az újabb hiba hírére azonnal felszállási stopot hirdetett a hasonló típusú gépeknek. Katasztrofális bakik sorozatát láthatjuk, amik eddig szerencsére emberéletet nem követeltek.
Vágólapra másolva!

Az All Nippon egyik Boeing 787-es gépe kényszerleszállást hajtott végre, mert feltehetőleg az egyik akkumulátor hibás működése miatt füst kezdett szivárogni a fedélzetre. Az akkumulátorok nem először okoznak problémát, hiszen január hetedikén egy Dreamlinerben tűz ütött ki a meghibásodásuk miatt. A gépeket legnagyobb számban használó japán légitársaságok bizonytalan időre felszállási stopot jelentettek be a gépekre, amíg vizsgálják a problémák forrását.

A Boeing új gépei eddig igencsak balszerencsések. Már a gépek bemutatására is nagy csúszást követően került sor, most pedig lépten nyomon meghibásodásokról szólnak a hírek. Talán mondani sem kell, hogy a légiiparban mennyire fontos szerepe van a bizalomnak, amit épp most készül eljátszani a Boeing az új modell esetében. Ha az utasok folyamatos kényszerleszállásokról és hibákról hallanak, egyszerűen nem lesznek hajlandóak felszállni a Boeing új gépeire, amire ennél fogva a légitársaságok felől is egyre kevesebb igény mutatkozhat.

A meghibásodások január eleji jelentkezése a részvény árfolyamának jelentős esésében öltött testet, és várhatóan ma sem kímélik majd a papírokat, melyek a német börzén 4 százalékos zuhanást mutatnak.

A Boeing árfolyamának alakulása Amerikában (USD)