Nem adja aranyát a vészjósló guru

Vágólapra másolva!
Nem hajlandó megválni arany kitettségétől Marc Faber, az ismert befektetési guru, aki többek között folyamatos vészjósló előrejelzéseiről vált ismerté. A CNBC-nek adott nyilatkozatában viszont kissé ellentmondásosan, az arany rövid távú korrekciójának lehetőségét is kiemelte. A szakember a részvénypiacokkal kapcsolatban is felemás kijelentéseket tett, mivel tartja pesszimista kilátásait annak ellenére, hogy szerinte a gazdagabb szereplők óriási méretű készpénzállománya a közeljövőben a részvényeknél "csapódhat le".
Vágólapra másolva!

Továbbra is tartja arany vételi pozícióit Marc Faber, akit Dr.Végzet-nek is ismernek befektetői körökben. A guru annak ellenére tesz így, hogy szerinte a közeljövőben 10 százalékos lefelé korrekció is bekövetkezhet a nemesfém árfolyamában. A jegybankok likviditásbővítő programjai miatt az arany menedék jelleget tölt be a portfóliójában, amitől nem kíván megválni-derült ki a CNBC-nek adott nyilatkozatából.

Faber 1550-1600 dollár közötti árfolyamot jósolt a nemesfémre még januárban, és közölte, hogy folyamatosan növelni készül aranykitettségét, habár tisztában van vele, hogy egy esetleges dollárerősödés egy nagyobb rali előszele is lehet a nemesfém esetében. Szerinte viszont a dollár hosszútávon gyengülni fog, bár jelenleg inkább abban "ülne", mint euróban.

A részvénypiac esetében borús jövőt jósol 2013-ra a guru. A pénz a felülértékelt piacokról az alulteljesítő piacokra fog áramlani, ezért ha valaki részvényt akra venni, akkor a vietnami, a kínai vagy a japán értékpapírok lehetnek számára ideálisak. A "bearish" nézetét azzal az ellentmondással egészítette ki, hogy tisztában van vele, hogy a nagyobb vállalatok és vagyonosabb egyéni befektetők teli vannak készpénzzel, és mivel kevés ígéretes befektetési lehetőség van, szerinte ez a pénz a részvénypiacokra fog ömleni egyszer.