Nem fogyott eléggé a tornaruha, szakad a Lululemon

Vágólapra másolva!
Nagyobb zuhanáson mennek kersztül a Lululemon részvényei, miután tegnap a társaság csökkentett a negyedik negyedéves árbevételére vonatkozó kilátásain, többek között a vártnál gyengébb karácsonyi szezon miatt. A papírok tegnap emiatt közel 6 százalékot estek piaczárás után, és ma is már több mint 6 százalékos mínuszt szedtek össze.
Vágólapra másolva!

Kisebb árbevételre számít a negyedik negyedévben a jóga és tornaruhákat gyártó Lululemon, mivel többek között a kulcsfontosságúnak tekintett karácsonyi szezonban a cég forgalma elmaradt a várakozásoktól. A február 3-án véget érő negyedév során a kanadai vállalat legalább egy éve nyitva lévő üzleteinek árbevétel növekedése messze elmaradhat a tavalyi év azonos időszakában látott 26 százalékos emelkedéstől. Így az árbevétel 475-480 millió dollár lehet a negyedik negyedévben a piac által várt 489 millió dollár helyett.

Ugyanakkor a konzervatív előrejelzéseiről ismert Lululemon némileg megemelte korábbi EPS várakozásait, melyek szerint az általa várt 71-73 cent helyett 74 cent lehet az egy részvényre jutó nyereség az időszakban, ami megegyezik a piaci prognózisokkal.

A befektetők nem örültek a híreknek, a részvény 5,8 százalékot esett tegnap a piaczárás utáni bejelentést követően, és ma is már 6,1 százalékos mínuszban forognak.

Lululemon árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]