Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az Erste szerint nem vonzó a MOL

Vágólapra másolva!
Tartásra vágta vissza legfrissebb régiós olaj- és gázipari elemzésében a MOL részvényére megfogalmazott ajánlását az Erste elemzője a korábbi felhalmozásról. Alapvetően pesszimistán ítéli meg a szektor kilátásait a szakértő, egyedül a lengyel PGNiG és az osztrák OMV esetében lát némi növekedési lehetőséget.
Vágólapra másolva!

Tegnap tette közzé legújabb régiós olaj- és gázipari elemzését az Erste iparági szakértője. Ebben a MOL-t már csupán tartásra ajánlja az elemző a korábbi felhalmozással szemben, aminek a hátterében az alacsony növekedési potenciál áll. A tegnapi 18 605 forintos záróárral szemben az olajpapír célárfolyama 18 700 forint az Erste számításai szerint.

Forrás: [origo]

Az Erste elemzője negatívan ítéli meg a régiós olajszektor jövőbeli kilátásait, csupán az osztrák OMV-vel és a lengyel PGNiG-vel kapcsolatban vélekedik pozitívan. Előbbi esetében a 35 eurós célárfolyam 15 százalékos növekedési potenciállal kecsegtet, míg utóbbi esetében a 6,9 zlotys célár 21 százalékos felértékelődést rejteget. A két részvény közül azonban csak a PGNiG-re fogalmazott meg vételei ajánlást, az OMV esetében felhalmozásra romlott a korábbi vételi javaslat.

Az iparág negatív kilátásait a lassuló európai gazdasággal, illetve a túlzott finomítói kapacitással indokolja az elemzői. Előbbi a keresletet, míg utóbbi a marginokat csökkentheti.

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről