Könnyítene gigaterhein a BP

Vágólapra másolva!
Jelentős könnyítést szeretne elérni a BP a 2010 áprilisi olajkatasztrófa okozásáért fizetendő büntetésében, mivel szerintük annak megállapításánál nem vették figyelembe azt a 810 ezer hordónyi olajat, amit sikeresen begyűjtött a társaság.
Vágólapra másolva!

3,4 milliárd dollárral csökkenteni szeretné a BP a 2010-es mexikói-öbölbeli olajkatasztrófa miatt fizetendő szennyezési díj nagyságát, mivel a tragédia bekövetkezése után 810 ezer hordónyi olajat el tudtak kapni a kiömlő közel 5 millióból. A bíróságnak pedig ezt a tételt figyelembe kellene vennie a cég szerint, mely így 3,4 milliárd dollárt jelenthetne. Ha a bíróság el is fogadja az olajtársaság indoklását, a bírság teljes mértéke még úgy is 20 milliárd dollár felett lehet.

Mint ismert, több mint 4,9 millió hordónyi olaj ömlött az óceánba a Louisiana-i partoknál 2010 áprilisában a British Petroleum (BP) hibája miatt, ami óriási mértékű környezetszennyezést okozott.

A részvények nem reagáltak komolyabb mértékben a bejelentésre, a pénteki záróárhoz képest 0,4 százalékot csökkent a londoni piacon a papír árfolyama.

BP árfolyama (LSE)

Forrás: [origo]