Vágólapra másolva!
Ma reggel kiderült, hogy a Lazarus Vagyonkezelő Zrt. tegnap lezárta 18 kontraktus vételi határidős pozícióját. Úgy gondoljuk, ez válthatta ki tegnap a jelentős árfolyamreakciót a részvény piacán. Bár a miskolci projekt csúszása miatt továbbra is nyomás alatt maradhat az árfolyam, rövid távon talán láthatunk némi pozitív korrekciót a következő napokban.A nyitást követően tovább ütik a PannErgy-t és már 410 forint alatt is járt az árfolyam 30 millió forintot meghaladó forgalom mellett.Délután kiakadt az árfolyam 15 százalékos esést követően, 394 forintos árfolyamszintnél.
Vágólapra másolva!

16:54

Az eladói nyomás a délután folyamán is tovább folytatódott és már 178 millió forint felett van a mai napi forgalom. Újra 15 százalékos esésben van az árfolyam és jelenleg 394 forinton, 2006 januári szinteken tanyázik.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

9:20

Újabb jelentős eladói nyomás: 14,7 millió forintos forgalom melett 10 százalékos esésben függesztették fel a kereskedést. Azóta már 30 millió felett van a forgalom és az árfolyam továbbra is 410 forintos szintek körül tartózkodik.

9:10

Ma reggel tovább ütik az árfolyamot: 12 millió forint feletti forgalom mellett 430 forint alatt járt a nyitást követően a PannErgy részvények árfolyama.

9:00

A tegnapi nap folyamán 15 százalékos eséssel hét éve nem látott szintek közelébe süllyedt a PannErgy árfolyama. Brókerkörökből származó információk alapján az rögtön kiderült, hogy az OTP Brókeren keresztül történtek azok az eladások, amelyek után az esés beerősödött.

A PannErgy ma reggeli bejelentése szerint az ügy hátterében a Lazarus Vagyonkezelő Zrt. határidős pozícióinak likvidálása állt. Mint köztudott, a Lazarus vezérigazgatója az a Bokorovics Balázs, aki egyben a Pannergy igazgatóságának elnöke is.

A határidős pozíciók egy részének lezárását követően a Lazarus Vagyonkezelő Zrt. még mindig 9,62 százalékos tulajdonával a PannErgy harmadik legnagyobb befektetője, míg a határidős pozíciókkal együtt összesen 12,63 százalékos feltételes tulajdoni joggal rendelkezik.

Bár most egy technikai dolog miatt következett be a jelentős árfolyamesés, a cég fundamentumai kapcsán annyi a bizonytalanság, hogy középtávon ezek miatt fennmaradhat az a nyomás, ami már hónapok óta ott lebeg az árfolyam felett folyamatosan újabb mélységekbe taszítva azt.

Rövid távon azonban pont amiatt, hogy tegnap "csak" egy technikai tényező miatt láthattuk a jelentős zuhanást, a következő napokban talán láthatunk némi korrekciót felfelé.

PannErgy

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]