Csökkentett várakozásain a Best Buy

Vágólapra másolva!
A vállalat által korábban indikált várakozásoknál és az elemzői konszenzusnál is alacsonyabb számokat vár 2013 év végére a Best Buy. Az alapító és a korábbi vezérigazgató, Robert Schulze február végéig új ajánlattal vonulhat a menedzsment elé.
Vágólapra másolva!

Az elemzői várakozásoknál gyengébb 2013-as cash flowra számít a Best Buy, miután a vártnál kisebbre sikerült az ünnepi bevásárlásokból származó bevétel. Amíg novemberben még 850 millió dolláros cash flowval számolt a társaság, addig a mai bejelentés szerint csak 500 milliós lesz a Best Buy szabad pénzáramlása idén.

Robert Schulze a kiskereskedelmi lánc alapítója és korábbi vezérigazgatója is egyben, már augusztusban szerette volna kivezetni a tőzsdéről a céget. 24-26 dolláros részvényenkénti ajánlattal rukkolt elő az üzletember, az ügyletet azonban egyelőre nem ütötték nyélbe, február 28-ig kapott haladékot Schulze a részletes ajánlat prezentálásával.

Schulze három kockázati tőketársaság közbenjárásával venné vissza a több mint négy évtizede alapított vállalatot. Az áruházlánc papírjai jelentős pluszban mozognak a nyitás előtti kereskedés során, 6,8 százalékos pluszba mozdult a kurzus. Az optimizmus alapvetően annak tudható be, hogy a piac már korábban beárazta a rossz hírt, nagy meglepetést így nem okozott.

Best Buy (NYSE)