Könyvelési csalást vizsgálnak a HP akvizíciója körül

Vágólapra másolva!
Bírósági vizsgálat indult az Autonomy-nál, miután a vállalatot évekkel ezelőtt felvásárló HP a céget könyvelési csalásokkal vádolta meg. A HP legutóbbi negyedéves jelentésében a 10,3 milliárd dolláros akvizíción 8,8 milliárd dolláros leírást volt kénytelen elszámolni.
Vágólapra másolva!

A HP tegnapi bejelentése szerint a bíróságtól még november 21-én kaptak tájékoztatást arról, hogy vizsgálatot indítottak az Autonomy könyvelési botrányával kapcsolatban. A lépésre azért került sor, mert a HP-nak múlt hónapban 8,8 milliárd dolláros leírást kellett eszközölnie az évekkel ezelőtti 10,3 milliárd dolláros akvizíción a bevételek korábbi nem megfelelő elszámolása miatt.

Az Autonomy egykori vezetője szerint csalódásként értékelhető, hogy a HP ezúttal sem adott magyarázatot arra, hogy a 8,8 milliárd dolláros leírásából mi tette ki az 5 milliárd dolláros részt. Lynch tagadja a könyvelési csalásra vonatkozó vádakat.

A HP árfolyama az elmúlt hónapokban tetemes veszteségeket szenvedett már el, így a hatalmas leírás november közepi bejelentése a kezdeti megrázkódtatást követően már nem okozott tartós lejtmenetet. Sőt, a papír árfolyama innen már szép emelkedést tudott felmutatni az utóbbi pár hétben.

A HP árfolyamának alakulása (USD)