Felvásárolja a RIM leányát a Synchronoss

Vágólapra másolva!
55,5 millió dollárért felvásárolja a Synchronoss a Research in Motion egyik leányvállalatát a korábban megfogalmazott terjeszkedési terveknek megfelelően, hogy így erősítsék jelenlétüket a nemzetközi mobilpiacon.  
Vágólapra másolva!

A Synchronoss 55,5 millió dollárt fizetett készpénzben a NewBay vállalatért, mely a Research in Motion egyik leányvállalata volt, és felhő-alapú mobilszolgáltatásokkal foglalkozik.A felvásárló cég vezérigazgatója azzal indokolta az akvizíciót, hogy a NewBay megvásárlásával jelentősen növelni tudják vezető pozíciójukat a mobilpiacon, és még szélesebb körű, biztonságosabb mobilszolgáltatásokat tudnak biztosítani az ügyfeleiknek. A Synchronoss ugyanis nagyratörő növekedési terveket fogalmazott meg korábban, melynek jelenleg a korai fázisában vannak.

A társaságnál remélik, hogy a tranzakció egyáltalán nem, vagy csak kis mértékben lesz negatív hatással 2013-as eredményükre, mivel az szerkezetváltással is együtt fog járni, aminek komoly költségei lehetnek az első negyedévben. Az amerikai vállalat egyébként 73 százalékkal növelte eredményeit a harmadik negyedévben. A részvényeinek árfolyama már 35 százalékot zuhant ebben az évben, és 20,49 dolláron várják a mai nyitást a Nasdaq-on.

Synchronoss árfolyama (Nasdaq)

Forrás: [origo]

A dublini székhelyű NewBay-t még 2011-ben vette meg a BlackBerry telefonokat gyártó Research in Motion. A cég olyan szoftvereket kínál, melyek felhő alapú szolgáltatások használatát teszik lehetővé. Ügyfeleik között van a T-Mobile USA, a Deutsche Telekom, az AT&T, a Telstra és az LG Electronics is.