Energiahatékonysági fejlesztésre nyert támogatást a Synergon

Vágólapra másolva!
Épületüzemeltetési rendszer fejlesztésére kapott jelentős vissza nem térítendő támogatást a Synergon. A rendszer az energiahatékonyságra eddig keveset figyelő cégeknek jöhet jól.
Vágólapra másolva!

A Synergon Informatika Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, a Synergon Integrator Kft. 599,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el Smart Building nevű innovatív épületüzemeltetési rendszerének kifejlesztésére - közölte az anyavállat csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az Új Széchenyi-terv keretében kutatás-fejlesztési tevékenységek támogatására kiírt pályázat célja, hogy nagy energiafogyasztók számára olyan megoldást kínáljon, amely lehetővé teszi az általuk felhasznált energia precíz mérését, valamint beavatkozási lehetőségeket biztosít az energiafelhasználási folyamatokba.

A közlemény szerint az új rendszer hasznaiból hosszú távon nem csak azon vállalatok fognak profitálni, amelyek ennek segítségével csökkenteni tudják fogyasztásukat és automatizálják energiabeszerzési és értékesítési folyamataikat. Nemzetgazdasági szinten ugyanis a termelés és rendszerirányítás is biztonságosabb lehet.

Számos közép-kelet európai nagyvállalatnál alacsony még az energiahatékonysági megoldások szintje, ezeknek hosszú távon valószínűleg szükségük lesz olyan rendszerre, amely a költségoldalon és a bevételi oldalon is hasznot hajt - véli a Synergon.