Igaznak bizonyultak a hírek, nagy céget vesz a GE

Vágólapra másolva!
4,3 milliárd dollárért (3,25 milliárd euró) megvásárolja a General Electric az egyik legnagyobb saját európai beszállítóját, az Aviót. A 3,25 milliárd eurós vételár a hét eleji 2,5-3 milliárd eurós találgatásokhoz képest lényegesen magasabb. A General Electric a repülőgépalkatrész-gyártó felvásárlásával a saját ellátási láncát teszi biztonságosabbá. A GE 1,7 százalékos mínuszban mozog a nyitás előtt.
Vágólapra másolva!

Mint arról a hét elején beszámoltunk, olyan sajtóértesülések jelentek meg, miszerint a General Electric a saját beszállítóját, az olasz Aviót készül felvásárolni. Nemrég érkezett a megerősítés, 4,3 milliárd dollárt (3,25 milliárd euró) költ a GE az olasz repülőgépalkatrész-gyártó megvételére. Korábban 2,5-3 milliárd euróról szóltak a pletykák.

Az Avio polgári és harci repülőgépek hajtóműveihez és űrkutatási célű hordozórakéták meghajtásához gyárt alkatrészek. A General Electricet viszont az űrkutatási üzletág nem érdekli, az továbbra is a Cinven kockázati tőke társaság és a Finmeccanica tulajdonában marad.

A GE a Safran, CVC Capital Partners és a Clessidra ajánlatát szárnyalta túl a Bloomberg értesülései szerint. Az Avioért a General Electric az idei EBITDA 8,5-szeresét fizeti.

EBITDA: A vállalat működési eredménye az adó- és kamatfizetések, valamint az értékcsökkenések levonása előtt. Nagyjából a vállalat működési pénzáramlásának felel meg.

A finanszírozás a General Electric számára nem okozhat gondot, hiszen nemrégiben jelentette be a konglomerátum az osztalékemelését, illetve részvény visszavásárlási programjának megnövelését.

1,7 százalékos mínuszban mozog a GE a nyitás előtti kereskedésben.

General Electric (NYSE)

Forrás: [origo]