Inkubátorház épül Keszthelyen

Vágólapra másolva!
Több mint 400 millió forintos beruházással - ebből 200 millió forint támogatás segítségével - inkubátorház és gyártócsarnok épül Keszthelyen, elsősorban agrártechnológiai cégek számára - mondta el Ruzsics Ferenc, a város polgármestere.
Vágólapra másolva!

A város önkormányzata, valamint városüzemeltető cége, a VÜZ Kft. biztosítja a helyszínt egy külső cég, az Innovációs Inkubátorház Kft. által benyújtott pályázat megvalósításához. A város ipari parkjában, a VÜZ Kft. egykori kertészetének területén épül fel a jövő év végéig a 2700 négyzetméteres komplexum, amelyből 1500 négyzetméteren a gyártócsarnok kap helyet, a fennmaradó területen irodáknak és kiszolgáló létesítményeknek jut hely.

Az inkubátorház és a gyártócsarnok megvalósításának teljes költsége 424 millió forint, amelyhez a pályázó cég 200 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv forrásaiból. A támogatáson felüli összeg megszerzéséhez az önkormányzat hitelfelvétellel járul hozzá - jelezte a polgármester.

Ruzsics Ferenc szólt arról is, hogy összesen 16 vállalkozásnak tudnak helyet biztosítani bérleti díj ellenében. Az agrártudományi egyetem közelségére alapozva elsősorban agrártechnológiához kapcsolódó vállalkozások jelentkezésére számítanak a környék egyetlen inkubátorházában.