Újabb vezetője hagyja a pácban a Best Buyt

Vágólapra másolva!
Újabb vezető hagyja el a világ legnagyobb elektronikai kiskereskedőjét, a Best Buyt. A vezérigazgató, majd az alapító távozása után a digitális eszközökért felelős igazgató is újabb kihívásokat keresett.
Vágólapra másolva!

Elhagyja az amerikai Best Buy kiskereskedelmi céget Stephen Gillett, a digitális eszközökért felelős igazgató. Döntését új kihívások keresésével indokolta, a jövőben a biztonsági szoftvereket készítő Symantec Corp. csapatát fogja erősíteni, ahol már jelenleg is az igazgatóság tagja.
Gillett nem az első vezető, aki távozott a Best Buytól. Brian J. Dunn vezérigazgató még áprilisban távozott, miután viszonya volt egy női alkalmazottal, melyről állítólag az alapító Richard Schulze is tudott, azonban erről nem tájékoztatta a vezetést, így neki is idő előtt távoznia kellett.

Természetesen a távozók mellett érkező is akad, ilyen a szeptember óta vezérigazgatói pozíciót betöltő Hubert Joly. Nevéhez fűződik a november során bemutatott új stratégia, melynek egyik alapköve az online értékesítés felfuttatása. Sok dobása már nincs a vállalatnak, hiszen az elmúlt időszakban a bevételek mellett a profitabilitás is lejtőre került, melyet az árfolyam zuhanása is jól reprezentál.

A júniusban távozó Schluze azonban végleg nem mondott le a cégről, ugyanis felvásárolná, majd kivezetné a tőzsdéről a Best Buyt. Egyelőre azonban még nem rendelkezik a tranzakcióhoz kellő forrással. Partnerei között három kockázati tőketársaság található, akik egyelőre még nem győződtek meg az üzlet várható sikerességéről. Erre még van egy kis idejük, mivel a 21 százalékos részesedéssel rendelkező Schulze február végéig adhatja le vételi ajánlatát a kiskereskedőre, miután újabb haladékot kapott múlt héten.

Best Buy (NYSE)

Forrás: [origo]