Kivonul az Erste Bank Ukrajnából

Vágólapra másolva!
Az Erste Bank az Európai Unióra szeretne koncentrálni, ezért eladja ukrán leányvállalatát. A bankfiókokat egy ukrán milliárdos bankja veszi meg, 83 millió dollárért.
Vágólapra másolva!

Az Erste bankcsoport eladja ukrán leánybankját a Fidobank nevű ukrán pénzintézetnek, az erről szóló megállapodást csütörtökön írták alá. A vételár mintegy 83 millió dollár. Az Erste bank állítólag stratégiaváltás miatt válik meg az ukrán leányvállalattól, azért, mert a következőkben inkább az Európai Unióba tartozó közép- és kelet-európai országokban lévő ügyfeleikre akarnak koncentrálni.

Az adásvétel teljes lezárulásáig, ami körülbelül még fél évet vesz igénybe, az Erste az eddigiek szerint folytatja munkáját Ukrajnában. Utána viszont bankfiókjai teljesen beolvadnak a Fidobankba, amely Olekszandr Adarics ukrán milliárdos üzletember érdekeltségébe tartozik.

Az Erste Bankot a Korreszpondent című ukrán hetilap két héttel ezelőtti számában Ukrajna tíz legmegbízhatóbb bankja közé sorolta. Az Erste 2006-ban hozta létre leányintézetét Ukrajnában, amely jelenleg a 22-ik a kelet-európai országban működő bankok rangsorában. Jelenleg az ukrajnai Erste Bank mintegy 1800 munkavállalót foglalkoztat, és több mint 230 ezer ügyféllel rendelkezik.