Nem ad év végi jutalmat a kormány

Vágólapra másolva!
Nem volt idén gazdasági növekedés, ezért a kormány felfüggesztette az alá tartozó fejezeteknél az egyéb kifizetéseket - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Azonnali hatállyal felfüggesztette a kormány az irányítása alá tartozó fejezeteknél dolgozók számára a jogszabály alapján járó juttatásokon kívüli egyéb kifizetéseket - írja a Világgazdaság keddi számában.

A lapnak Hajdu Petra, a kormányszóvivő sajtófőnöke elmondta: a kormány álláspontja, hogy egyetlen minisztérium sem szakadhat el a valóságtól, és mivel 2012-ben Magyarországon nem volt gazdasági növekedés, ezért nem lehet plusz kiadással terhelni a tárcák költségvetését. Ebből fakadóan az év végén béren felüli és béren kívüli juttatásokra nincs lehetőség semmilyen formában - tette hozzá.

A lap szerint az egészségügyben dolgozók számára ez azt jelenti, hogy számos, gyakorlatilag bérjellegű juttatást sem kaphatnak meg. A törvény alapján ugyanis ma már nem lehet aneszteziológust, vagy sürgősségi szakembert foglalkoztatni, akinek a bérét egyéni szerződésben határozzák meg, ezeknek a kifizetése pedig most veszélybe kerül.