Duplázná osztalékfizetését az Egis

Vágólapra másolva!
A tavalyi éves duplájának megfelelő, részvényenként 240 forintos osztalékot javasol az Egis vezetősége a közgyűlésnek elfogadásra. Amennyiben a tulajdonosok erre rábólintanak, úgy a részvények 1,4 százalékos osztalékhozammal kecsegtetnek.
Vágólapra másolva!

Az Egis tegnap közzétett közgyűlési meghívójában egy részvényre vetítve 240 forintos osztalék kifizetését javasolja a cég vezetése a 2011/12-es üzleti eredmény terhére. Az osztalék az eredmény 10 százalékát teheti ki, és 1,4 százalékos osztalékhozamnak felel meg a tegnapi záróárfolyammal számolva.

Bár az osztalékhozam mértéke egyáltalán nem eget rengető mértékű, a befektetők az osztalék jelentős emelkedésének tényét minden bizonnyal pozitívan fogadják. Talán már csak azért is, mert az elemzők az idei és jövő év tekintetében is a papíronkénti 120 forintos osztalék kifizetését várták (mely az utóbbi tíz évben eddig nem is változott).

Ahogy azt korábbi elemzésünkben már jeleztük, az Egis igen jelentős, papíronként 5100 forintos készpénzállománnyal bír, vagyis akár a jelenlegi magasabb osztalék kifizetését is bőven elbírta volna a vállalat.

Január végén közgyűlés

Az Egis üzleti éve szeptember végén zárul, így a vállalat éves rendes közgyűlése is a többi magyar vállalat esetében megszokottnál korábban kerül megrendezésre. Ezúttal a vállalat 2013. január 30-án 14:00-kor tartja az eseményt a Marriott Courtyard Budapest City Center konferenciatermében (1088 Budapest, József krt. 5.)Az előterjesztések alapján a közgyűlés részvényesek számára legérdekesebb pontja az osztalék kifizetésének elfogadása lehet. Amennyiben a közgyűlés határozatképtelen, úgy a megismételt eseményre 2013. február 12-én 14:00-kor kerül majd sor.