Vágólapra másolva!
A Rogán Antal vezette V. kerületi polgármesteri hivatal korábbi pénzügyi vezetője, az NGM jelenlegi helyettes államtitkára, Kandrács Csaba  vezeti a jövőben a Magyar Államkincstárt. Matolcsy alatt ő lesz a negyedik elnök.
Vágólapra másolva!

A Magyar Államkincstár új elnöke december 15-től dr. Kandrács Csaba lesz, aki eddig a Nemzetgazdasági Minisztérium kincstárért felelős helyettes államtitkári posztját töltötte be - közölte a szaktárca pénteken.

Kandrács a minisztériumi megbízatását megelőzően, másfél évvel ezelőtt még a Rogán Antal vezette V. kerületi polgármesteri hivatalban irányította a pénzügyi osztályt.

Eddig három elnök távozott

A Magyar Államkincstárt november 15-ig Thuma Róbert irányította, őt november 15-ével menesztették. Az NGM Thuma távozásáról novemberben csak annyit írt, hogy "egyéb megbízatása miatt" távozik. Az [origo] információi szerint azonban, valójában személyes oka volt Thuma menesztésének, de egy megfeneklett projektet is az ő számlájára írt Matolcsy.

A viszonyokat jól ismerő forrásaink akkor azt mondták, a kirúgás hátterében egyrészt az áll, hogy Thuma Róbert Naszvadi Györgynek, az NGM költségvetésért felelős államtitkárának a pártfogoltja, Matolcsy és Naszvadi pedig a kormányváltás óta fújnak egymásra. "Matolcsy most ezzel a lépéssel gyengítette a Naszvadi-vonalat" - mondta egyik forrásunk.

Matolcsy minisztersége alatt Kandrács lesz a negyedik elnök: 2010 júniusában Kiss Ágnes helyett Kotán Attilát tette a kincstár élére, ő pedig 2011 januárjában került lapátra, akkor nevezte ki a novemberben távozó Thumát.