Sokkal rosszabb negyedévre figyelmeztet a Deutsche Bank

Vágólapra másolva!
Profit warninggal lepte meg a befektetőket a Deutsche Bank, melyre a részvény árfolyama 2 százalék feletti mínuszba csúszott. A bank jelzése szerint a negyedik negyedéves eredményük egyszeri tételeknek köszönhetően jelentősen elmaradhat a piaci várakozásoktól.
Vágólapra másolva!

A bank mai közleménye szerint a negyedik negyedév eddig eltelt részében kihívásokkal teli makrogazdasági környezetet tapasztaltak alacsony volatilitással és az ilyenkor jellemző szezonális lassulással karöltve. Mindezek ellenére azt alaptevékenységeket illetően a bank erős negyedévet tudhat majd maga mögött.

Bár az alaptevékenység jól muzsikált, a negyedévben számos egyszeri tétel terhelheti majd a Deutsche Bank eredményszámait (kezdve a tőkeáttétel csökkentésének költségeitől, a holland üzletág költségein át a folyamatban levő céltartalékképzési és követelésleírási módszertan áttekintéséig). Ez egy bújtatott profit warningra is sarkallta a bankot, mely jelezte, hogy a piaci várakozásoktól jelentősen elmaradhatnak majd az eredményszámai. A Bloomberg négy elemű konszenzusa 510 millió eurós nettó profitra számított a vállalattól.

A papír a vállalat jelzésére 2 százalék feletti eséssel reagált.

A Deutsche Bank árfolyamának alakulása (EUR)