Sötét jövő előtt a kötvénypiac - véli a guru

Vágólapra másolva!
2013 a hozamemelkedés éve lesz - mondta Ray Dalio tegnap, a New York Times Dealbook által szervezett beszélgetés során. A guru szerint jövőre érdemes lehet eladási pozíciót felvenni a kötvénypiacon.
Vágólapra másolva!

Sarkalatos véleményt fogalmazott meg tegnap egy konferencián a befektetési guru, Ray Dalio. A New York-i kerekasztal beszélgetésből kiderült, a világ legnagyobb hedge fundjának, a Bridgewater Associates kezelője adná a kötvényeket 2013-ban. Szerinte a kamatkörnyezet a jelenleginél alacsonyabbra nem kúszhat, jövőre jöhet az emelkedés, ami pedig feljebb nyomhatja az instrumentumok árfolyamát.

Dalio szerint a nyomott kockázati prémiumok következtében számos eszköz túl van árazva. A guru úgy gondolja, hogy 2013 a részvények éve lesz, jobban fog teljesíteni mint a kötvénypiac.

Szerinte az amerikai kötvénypiac shortolása lehet a jövő év befektetési sztorija, több érvet sorolt fel emellett: 1.) ennél alacsonyabbra nem kúszhatnak a hozamok, 2.) megszorítások jöhetnek jövőre és 3.) a Fed lazítása, a QE nagyban veszíthet hatékonyságából, ugyanis már nem lesz képest több tőkét terelni a kötvénypiacokból a kockázatosabb eszközök felé.

Forrás: [origo]