Nem elég a 8000, még további 1500 embert rúg ki a Peugeot

Vágólapra másolva!
A júliusban bejelentett 8 ezer fős elbocsátás után további 1500 főt rúg ki 2014-ig a Peugeot. A francia autógyártó nincs egyszerű helyzetben, mivel az európai autóértékesítés rendkívül gyenge, 17 éves mélyponton van a Bloomberg szerint.  A részvény jól reagált, 4 százalék fölötti pluszban nyitott.
Vágólapra másolva!

A francia autógyártó, a Peugeot a júliusban bejelentett 8 ezer fős elbocsátás után további 1500 főtől válik meg 2014 végéig - mondta a Bloombergnek a vállalat szóvivője. A társaság Párizs külvárosában egy gyárat is bezár, továbbá eszközeladásokat hajt végre, hogy rendezze a helyzetét.

A Bloombergnek nyilatkozó Credit Suisse elemző szerint a Peugeot évi 70 millió eurót tud megtakarítani a lépéssel. Az elbocsátások után 17 százalékkal csökken Franciaországban az autógyártó alkalmazottainak a száma. A gyárbezárás egyébként a francia kormánynak vélhetően nem tetszik túlságosan, az ipari miniszter nemrégiben az ArcelorMittalra fakadt ki, mivel az acélipari vállalat két üzemét is be akarta zárni.

Nincs egyszerű helyzetben a Peugeot, mivel az európai autószövetség adatai szerint 17 éves mélyponton van az európai autóértékesítés.

Az autógyártó viszonylag gyors ütemben égette idén és tavaly a készpénzállományát, ami miatt év végére 3 milliárd euróra hízhat a nettó hitelállomány a július végi 2,5 milliárd euróról.

Peugeot napi grafikon (Euronext Paris)

Forrás: [origo]