E-Star: ma már harminc százalékot is mozoghat

Vágólapra másolva!
Két limites esést követően ma végre kiszélesítik a kereskedési sávot az E-Star piacán. A papír ma akár további 30%-kal is zuhanhat új történelmi mélységbe süllyedve, de megvan az elméleti lehetősége annak is, hogy 30%-os emelkedés következzen. A nagy esés azt követően bontakozott ki a részvény piacán, hogy a Raiffeisen felbontotta a vállalattal kötött hitelszerződéseket, melyet követően az E-Star csődvédelembe menekült.
Vágólapra másolva!

A tőzsde döntése értelmében az E-Star részvények piacán a mai kereskedésben a vételi ajánlat esetében az ár legfeljebb 30 százalékkal lehet magasabb a bázisárnál, az eladási ajánlat pedig 30 százalékkal lehet alacsonyabb annál. A származékos szekcióban viszont az ajánlatokra vonatkozó napi árelmozdulás korlátozása nem módosul.

A részvények azt követően kezdtek mélyrepülésbe, hogy Raiffeisen pénteken felmondta a vállalattal korábban kötött valamennyi hitelét, melyet követően az E-Star csődvédelembe menekült. A csődvédelem már talán korábban is lógott a levegőben, a Raiffeisen lépése viszont kedvezőtlen meglepetés. Ezzel ugyanis a még fizető és készpénzt termelő magyar projektek sorsa is megkérdőjeleződött, törést okozva a társaságtól korábban várt eredménytermelésben.

A papír árfolyama hétfőn és kedden is limittel (15 százalékkal) esett, melyet követően talán kicsit megkésve szélesíti ma ki +/-30 százalékra a kereskedési sávot a tőzsde. Amennyiben az eladói nyomás nem szűnik, úgy ma új történelmi mélységekbe is süllyedhet az E-Star árfolyama.

Az E-Star árfolyamának alakulása (Ft)