Bezárja a Dunaferr a lőrinci hengerművet

Vágólapra másolva!
A szakszervezetek a bértárgyalások során tudták meg a hírt. A gyár bezárása háromszáz embert érinthet. Leáll az egyik dunaújvárosi kohó is.
Vágólapra másolva!

Az ukrán ISD Donbass Csoport igazgatósága végleges döntést hozott arról, hogy a Dunaferr Zrt. Lőrinci Meleghengerművét bezárják. A prémiumszabályzat és azzal összefüggésben a 2,1 százalékos béremelés kérdésében tovább tárgyalnak a szakszervezetek és a cégvezetés - közölték a társaságcsoport reprezentatív szakszervezetei pénteken az MTI-vel.

A Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetég és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet közös közleménye szerint képviselőik az elmúlt napokban konzultációt folytattak az ISD Donbass Csoport gazdasági és jogi vezérigazgató-helyetteseivel Donyeckben. A tárgyalás során kiderült, hogy az igazgatóság végleges döntést hozott a lőrinci meleghengermű bezárásáról.

A gyárban már két napja leállt a munka, de a dolgozók az okokról semmiféle tájékoztatást nem kaptak. A dolgozók egy része szabadságra ment, akinek már nincs szabadsága, az bejár a gyárba, de nem végez munkát. A szakszervezet akkor azt közölte, hogy a gyár bezárása háromszáz embert érinthet.

Ezenkívül a dunaújvárosi nagyolvasztómű 1. számú kohóját január közepe után leállítják és átépítik. Az átépítés ideje a bizonytalan pénzügyi helyzet miatt egyelőre nem ismert.