Február előtt nem lesz osztalékbejelentés a Magyar Telekomnál

Vágólapra másolva!
Februárban teszi majd közzé a Magyar Telekom, hogy az igazgatóság mekkora osztalék kifizetését javasolja az idei év eredményének terhére - mondta el a vállalat vezérigazgatója, Christopher Mattheisen a Bloombergnek.
Vágólapra másolva!

A vezérigazgató kijelentése nem tartalmaz újdonságot, hiszen a vállalat február előtt jellemzően nem szokott iránymutatást adni a várható osztalék mértékéről.

Menetrendszerűen februárban - tavaly például a hónap végén - érkezik a bejelentés a Magyar Telekomtól, hogy a megelőző év után az igazgatóság mekkora mértékű osztalék kifizetését javasolja. Azután az áprilisi közgyűlés szavaz, majd publikálja a vállalat az osztalék kifizetésének rendjét. Tavaly 50 forintos osztalékot fizetett a vállalat, melyet a legtöbb elemző szerint még idén is kifizetnek. A jövőt illetően azonban egyre többen kérdőjelezik meg az 50 forintos osztalék tarthatóságát, mely ennek ellenére még mindig a várakozások mediánjának számít (valószínűleg csak a legfrissebb becslések már valamivel ezen szint alatti értéket adnának)