A családból jött a Samsung új alelnöke

Vágólapra másolva!
A Samsung Electronics előléptette elnökének fiát alelnökké. A céget még a nagyapa alapította 1938-ban. Egyre több dél-koreai óriáscég áll családi ellenőrzés alatt, ami jó kampánytémát ad a közelgő elnökválasztáson - írja a brit BBC.
Vágólapra másolva!

A Samsung-csoporthoz tartozó Samsung Electronic alelnökévé nevezték az elnök fiát. "A 44 éves Jay Y. Lee kinevezése az éves átszervezés része volt" - közölte a cég, hozzátéve, hogy Leenek is köszönhető a cég robbanásszerű növekedése az okostelefon-szektorban. Jay Y. Lee üzemeltetési vezérigazgatóként dolgozott a cégnél.

A brit BBC beszámolója szerint a japán Keio egyetemen végzett, majd 1991-ben csatlakozott a Samsung Electronicshoz. A Samsungot 1938-ban alapította Lee Byung-chull, az új alelnök nagyapja. Lee apja, Lee Kun-hee alatt vált a Samsung Ázsia legnagyobb elektronikai cégévé.

Mára a csoport legjobban teljesítő cége a Samsung Electronics, mely a legtöbb televíziót, memóriakártyát és mobiltelefont adja el a világon. Ráadásul mostanra az Apple-t is lekörözte az okostelefonok piacán.

Ugyanakkor a Samsung és a többi családi tulajdonban lévő konglomerátum visszatetszést kelt Dél-Koreában, ahol egyre mélyebb a szakadék a vagyonos rétegek és a többiek között. A közelgő elnökválasztáson a jelöltek ígéretet is tettek a "gazdasági demokratizálására" annak érdekében, hogy ne néhány család uralkodjon ezen a területen.