Lefaragta a telekomok célárát a Deutsche Bank

Vágólapra másolva!
394 forintra vágta vissza a Magyar Telekom részvényére számított célárfolyamát a Deutsche Bank elemzője az eddigi 440 forintról, aki fenntartotta az eddigi tartás ajánlását. A régiós versenytársak sem maradtak ki a lépésből, célárfolyamukat egyaránt 11-13 százalékkal csökkentette a szakértő.
Vágólapra másolva!

Egyaránt 11-13 százalékkal vágta vissza a régiós telekomcégek részvényeire korábban meghatározott célárfolyamait a Deutsche Bank elemzője. Kedvenc részvényének a lengyel Netia számít, miután a korábbi tartásról vételre emelte ajánlását a papírra, míg versenytársai esetében fenntartotta az eddigi tartás ajánlását.

A Magyar Telekom részvényére számított célárfolyama 394 forintra csökkent a korábbi 440 forintról, ugyanakkor a szakértő véleménye szerint a cég képes lehet fenntartani a részvényenkénti 50 forintos osztalékfizetést az elkövetkezendő években is. A TPSA-ra 12,5 zlotys, a Netiára 5,7 zlotys, míg a Telefónica CR-re 333 koronás célárfolyamot határozott meg a Deutsche Bank elemzője.

Forrás: [origo]

Az elemző véleménye szerint Lengyelországban a vártnál nagyobb verseny okozza a problémát a Netia és a TPSA számára. A Magyar Telekomra az új adók és a lehetséges spektrum akvizíciók helyezhetnek nagyobb nyomást, a cseh Telefónica CR esetében pedig egy újabb piaci szereplő érkezése jelent kockázatot.

Az elmúlt hetekben igencsak felgyorsult a Magyar Telekom célárfolyamának visszavágása az elemzők körében, tegnap a Concorde lépett hasonlóképp.

Forrás: [origo]