Csak jövőre döntenek az állami mobilcégről

Vágólapra másolva!
2013 első negyedévében tárgyalhat a Kúria a negyedik mobiltársaságról - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A napokban már meg kellene csörrenniük a negyedik mobiltelefon-szolgáltató készülékeinek, de erre még várni kell, a Kúria ugyanis azt mondta a Napi Gazdaságnak, hogy a folyamatban lévő jogi eljárásban várhatóan 2013 első negyedévében tűzhetik ki a tárgyalási napot.

Így akár a jövő év közepéig is elhúzódhat a folyamat, amelynek egyelőre nem látni a végkifejletét - jegyezte meg a lap, amely szerint elképzelhető, hogy a Kúria helyben hagyja a Fővárosi Törvényszék határozatát, vagyis sem a negyedik szereplő - az állami cégek által alapított MPVI Mobil Zrt. -, sem a jelenleg piacon lévők nem jutnak hozzá a pályázaton elnyert frekvenciához.

A jogvitát azért kezdeményezték a szereplők a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ellen, hogy tisztázzák, hogy az árverésen elnyert frekvenciák megilletik-e a cégeket, vagy sem. A mostani helyzetben a társaságoknak vissza kellene adniuk a megszerzett, kifizetett frekvenciát, ezért fontos, miként dönt a Kúria.

A legfőbb bírói testület döntéséig azonban a három mobiltelefoncég jogszerűen használja a frekvenciát (és elképzelhető, hogy azt követően is), ahogyan a központi költségvetés a cégek által befizetett összeget. A hármak összesen 31 milliárd forintot fizettek, az MPVI pedig tízmilliárd forintot adott a frekvenciáért - írja a Napi Gazdaság.