Nagy adag saját részvényt vesz a Richter

Vágólapra másolva!
Ötvenezer darab saját részvény tőzsdei megvásárlására adott megbízást a Richter, melyet a vállalat a bónusz és elismert részvény programjához kíván felhasználni. Amennyiben a mennyiség megvásárlására a mai kereskedésben sor kerül, az mindenképp tompíthatja majd az MSCI átsúlyozás miatti esetleges negatív hatásokat.
Vágólapra másolva!

A Richter az év végéhez közeledve már-már szokásosnak mondhatóan vásárol jelentősebb mennyiségben saját részvényeiből, amit a cég a munkavállalói ösztönzés eszközeként használ. A vállalat szerdán bejelentette, hogy már 17645 darab papírt megvásárolt tőzsdén kívüli forgalomban, az újabb megbízás szerint pedig a napokban összesen újabb 50000 darab részvénnyel gazdagodhat a vállalat.

Amennyiben a Richter megbízásának egésze a mai kereskedésben teljesülne, úgy az MSCI átsúlyozás miatti kényszerű eladások egy részét - melynek pontos méretével kapcsolatban csak találgatni lehet - maga a vállalat is felszívhatná. Az átsúlyozás híre óta a részvény piacán napi szinten átlagosan 114 ezer darab részvény fordult meg, melynek 44%-ára rúg egy ötvenezer darabos mennyiség, míg az elmúlt három nap átlagos forgalmának (mely talán jobban tükrözheti az átsúlyozás miatt felpörgő forgalom nagyságát) 33%-át teszi ki a csomag.

richterarff
richterarff