Ezren máris megkötötték az új kötelezőt

Vágólapra másolva!
A november elsején induló kötelező autósbiztosítási szezon első óráiban 30 ezer autós ellenőrizte a díját a Biztosítás.hu oldalon. Ezren máris új biztosítót találtak, és a reggeli adatok alapján várhatóan átlagosan 10 ezer forintot spórolhatnak meg a biztosítást váltók a kötelezőjükön.
Vágólapra másolva!

Az előző évekhez képest is jelentős érdeklődés mellett indult az idei kötelezőszezon - írja közleményében a Biztosítás.hu internetes alkusz cég. "Az esős időben 15 másodpercenként születik egy-egy újabb biztosítóváltás, jelenleg is tízezren keresik olcsóbb biztosítójukat" - áll a közleményben. Bár a kampány indulásának napján sokan általában még csak számolnak, az első ezer autós már megtalálta jövő évi biztosítóját.

A cég oldalán váltó autósok adatai alapján az idei kampányban négy biztosító számíthat kiemelt népszerűségre. A váltók eddig legnagyobb számban a K&H, az Uniqa, a Wáberer és a KÖBE ajánlatait választották.

Forrás: Biztosítás.hu

A kötelező biztosítás mellett népszerű még az üzemanyagkártya is, amely az autósok számára ingyenes tankolási kedvezményt biztosít (ezt a váltók 38%-a választja). Kevésbé fogynak azonban a plusz díjért kínált kiegészítő biztosítások. Rácz István, a Biztosítás.hu ügyvezetője szerint ez azért van, mert míg a megtakarításokra nyitottak az ügyfelek, az új kiadásokat a válság óta alaposabban megfontolják, és a hangzatos kiegészítőkre nincs igazán szükségük.

A váltók átlagos díja 10 400 forint körül alakul. A biztosítók előzetes várakozásai 600 ezer idei váltóról szóltak. Amennyiben ez bekövetkezik, az közel 3 milliárd forintos újabb díjcsökkenést okozhat, a jelenleg 15 biztosítós és 82 milliárd forint összbevételű kötelezőpiacon.

A Biztosítás.hu az [origo] szolgáltató partnere.