Vágólapra másolva!
A mai nap során befejeződött a Kraft Foods élelmiszeripari cég kettéválása, mely során két új cég jött létre az eredeti vállalatból. Az így megalakult, nemzetközi édesség láncként megjelenő Mondelez International Inc., valamint az élelmiszerüzleteket működtető Kraft Foods Group holnaptól független társaságként jegyezteti magát a New york-i tőzsdén.  
Vágólapra másolva!

Az anyavállalat észak-amerikai élelmiszeri üzletága évek óta a pénzügyi növekedést segítette, míg az édesség részleg nagyobb összegeket kapott a reklámozásra, kutatásra és fejlesztésre szánt pénzekből. A vállalat ezen két terület mentén "vált szét". Az átalakulás mögött az áll, hogy az így létrejött cégeket eredményesebben tudják majd irányítani.

Edward Aaron, az RBC Capital Markets elemzője szerint a különválás oka az erőforrások hatékonyabb elosztása, valamint az, hogy a kulturálisan teljesen különböző piacok között nem kell megosztani figyelmüket, külön-külön jobban tudnak koncentrálni az amerikai és a tengerentúli eladások növelésére.

A szétválás után minden 3 darab Kraft Foods részvény után egy darab Kraft Foods Group, valamint 3 darab Mondelez International részvényt kapnak a tulajdonosok.