Vágólapra másolva!
Felülmúlja az idei átlagot a hazai beszerzési menedzserindex szeptemberi értéke. Az 52,5-ös érték bővülést jelez, és felülmúlja az euróövezet 45,9-es átlagát.
Vágólapra másolva!

A feldolgozóipar kilátásait türköző Beszerzési Menedzserindex (BMI) szezonálisan kiigazított szeptemberi értéke: 52,5, ami a korábbi szeptembereket nézve átlag feletti, emellett az idei hónapok átlagát (51,6) is felülmúlja (az index 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat fellendülését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi).

A jelentés szerint 2010 júliusa és 2011 szeptembere között folyamatosan bővült a feldolgozóipar. A termelési mennyiség indexe csökkent ugyan az augusztusi értékéhez képest, de így is zsinórban ötödik hónapja jelzi a termelt mennyiség emelkedését. Az új rendelések indexe erősebben nőtt, és a mostani a nyolcadik legmagasabb szeptemberi érték 1995 óta. A foglalkoztatottság két hónapja tartó csökkenő trendje abbamaradt, és újból növekedésre utal.

Az euróövezetben tovább romlott a beszerzési menedzserindex (BMI) szeptemberben a 45,9 -es értékével. Ez 39 havi mélypontot jelent.