Pálinkán gazdagodna Bükkösd

Vágólapra másolva!
A településen évtizedes hagyománya van az önkormányzati fenntartású pálinka-bérfőzőüzemnek. Most saját pálinkát is készítenének, az üzemet pedig kiskereskedelmi főzdévé alakítanák.
Vágólapra másolva!

Pálinka forgalmazásával tervezi kiegészíteni költségvetését Bükkösd. Az önkormányzat augusztusban állást hirdetett pálinkafőző, gyümölcspálinka-gyártó munkakör betöltésére közalkalmazotti jogviszonyban. A település független polgármestere, Budai Zsolt elmondta, két évtizedes hagyománya van Bükkösdön az önkormányzati fenntartású pálinka-bérfőzőüzemnek, a korábbi főzőmester azonban a nyáron elhagyta a település üzemét, ezért kerestek, és mára találtak új alkalmazottat.

"Egy, az önkormányzatnak pluszforrást biztosító, profitorientált, kisebb bérfőzdét üzemeltetünk, elsősorban a környéken élő gyümölcstermelők kiszolgálására. Mivel a vállalkozásokkal szemben nem törekszünk extra haszonra, nyomott áron tudunk dolgozni, így közkedvelt a környéken a főzdénk" - fogalmazott Budai Zsolt, aki hozzátette: az üzem éves árbevétele tízmillió forint körül alakul, profitja pedig ennek töredéke.

Az elképzelések szerint az évente átlagosan 20 ezer liter ötvenfokos pálinkát előállító üzem segítségével a jövőben a bükkösdi önkormányzat saját pálinkát is készítene. Az önkormányzat terve, hogy az üzem kiskereskedelmi főzdévé váljon, mert így megjelenhetnének a helyi termékek piacán.