Nincs dátum az IMF-tárgyalásokra

Vágólapra másolva!
Nem döntött az IMF arról, hogy mikor folytatódjanak a magyar hitelprogramról szóló tárgyaklások - közölte a szervezet külkapcsolati igazgatója csütörtökön. Az IMF szerint a megállapodáshoz egyetértés kell néhány alapvető kérdésben.
Vágólapra másolva!

Még nem tűzött ki dátumot a Nemzetközi Valutaalap (IMF), hogy mikor folytatódjanak a júliusban megkezdett tárgyalások a magyar hitelprogramról - közölte az IMF külkapcsolati igazgatója, Gerry Rice washingtoni sajtóértekezletén csütörtökön. Rice azt mondta, hogy az IMF kapcsolatot tart a magyar kormánnyal és az Európai Bizottsággal, de konkrét dátumuk még nincs.

Az igazgató jelezte, hogy a júliusi tárgyalások konstruktívak voltak. A párbeszéd folytatódni fog, a megállapodáshoz azonban egyetértés kell néhány meghatározott gazdaságpolitikai területen, beleértve a költségvetés tervezett megerősítésére szolgáló kiegyensúlyozott, fenntartható intézkedéseket és a szerkezeti reformokat, amelyek támogatnák a gazdasági növekedést - tette hozzá.

Szűcs Tamás, az EU budapesti misszióvezetője is azt mondta csütörtökön a Dow Jones hírügynökségnek, hogy még nincs dátumuk a tárgyalások folytatására.