Bejelentette az első létszámleépítést a Dunaferr

Vágólapra másolva!
Csoportos leépítési szándékot jelentett be augusztus 21-én az ISD Dunaferr Zrt. a fővárosi kormányhivatal munkaügyi központjánál, ebben jelezte, hogy 221 fő elküldését tervezik. Az év végéig még többször ennyi elbocsátás jön. Az acélgyártás leállítása is szóba került már.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött a hasonló ágazatban működő potenciális munkaadók megkeresése, van olyan cég, amely előzetesen jelezte, hogy várhatóan 18-20 fő foglalkoztatását vállalja - közölte a Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH).

A közleményben szerepel, hogy szeptember 13-án és október 11-én a kormányhivatal, október 27-én pedig a munkaügyi központ külföldi munkavállalást segítő szervezete, az EURES állásbörzét tart a fővárosban, ahol hazai és nemzetközi munkáltatók lesznek jelen.

Kedden derült ki, hogy a Dunaferr nyolcszáz munkavállalóját elküldi, illetve kiszervezi. (A lépés okairól bővebben itt olvashat.) A Magyar Nemzet Online csütörtökön azt írta, hogy az ukrán tulajdonú vállalat érdek-képviseleti vezetője olyan elképzelésről is tud, amely szerint a jövő nyáron leállítják az acélgyártást.

A cégcsoport kommunikációs vezetője, Várkonyi Zsolt az MTI-nek még kedden azt mondta, hogy a mintegy 5300 munkavállalót foglalkoztató Dunaferr a fő tevékenységéből származó veszteségei miatt kényszerül a Lőrinci Meleghengermű bezárására, valamint szigorú költségtakarékossági programjának folytatása mellett az év végéig összesen 800 dolgozója elbocsátására.

A Lőrinci Meleghengermű vesztesége az év első felében elérte az ötmillió dollárt (1,1 milliárd forintot), és a helyzet javulásának nincsenek jelei. A veszteség objektív oka egyebek között az, hogy az acélpiacon rendkívül alacsonyak a termékárak, elhasználódtak a gyártómű berendezései, továbbá magasak a költségek - magyarázta a kommunikációs vezető.

A Dunaferr a termeléshez közvetlenül nem kapcsolódó tevékenységeket - elsőként a tolmácsolást és fordítást, az üzemen belüli kisteherautós szállítást, a létesítményi tűzoltóságot és a pr-tevékenységet - kiszervezi.