Vágólapra másolva!
Kicserélték a Cora feliratokat Auchanra, miután a francia üzletlánc tavasszal felvásárolta a belga Louis Delhaize-csoport hét magyarországi hipermarketjét. A Corák azóta csak belülről voltak Auchanok, mostantól pedig kívülről is.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön emelték helyére daruval az Auchan felirat madarat formázó "A" betűjét a budakalászi volt Cora áruház homlokzatára. A Corák már április óta Auchanként működtek, miután aláírták a hét áruház átadás-átvételéről szóló dokumentumokat, ám a feliratokat csak most cserélték át.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az Európai Bizottság április 18-án hagyta jóvá, hogy az Auchan francia kiskereskedelmi csoport felvásárolja a Cora áruházakat működtető Magyar Hipermarket Kereskedelmi Kft.-t. A döntés értelmében az Auchan az összes Corát megtarthatja.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Nem kizárt, hogy az Auchannak nem annyira a Cora üzleteire, hanem az ingatlanokra fájt a foga. Az Auchan ugyanis nem kizárólag kiskereskedelemből, hanem a kezében lévő ingatlanok kiadásából él. Az ingatlanportfólió a Cora-üzletekkel és a kapcsolódó ingatlanokkal jelentősen bővült, a csomag értékét ráadásul még jobban felértékeli a plázastopról szóló törvény. Ez ugyanis megakadályozza, hogy adott területre új szereplő lépjen be, azaz, aki terjeszkedni akar, az a legkönnyebben felvásárlás útján teheti ezt meg.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A Cora-hipermarketek eladásáról már évek óta felröppentek pletykák. 2005-ben több hír megjelent arról, hogy a világ legnagyobb kereskedelmi lánca, az amerikai Wal-Mart lépne be a magyar piacra a Cora felvásárlásával, de később mégsem cseréltek gazdát az érintett üzletek.

A Magyar Hipermarket Kft. 1997-ben nyitotta meg az első Corát. Három áruház maradt utánuk Budapesten és környékén (Budakalász, Fót, Törökbálint), egy-egy Szolnokon, Miskolcon, Szegeded és Debrecenben. Az Auchan-csoportnak a most megszerzett Cora áruházak nélkül 12 egysége volt Magyarországon.