Rekordévet zárhat a Szerencsejáték Zrt.

Vágólapra másolva!
A labdarúgó Eb és az olimpia miatt felpörgött fogadási kedvnek köszönhetően megdöntheti a tavalyi rekordját a Szerencsejáték Zrt. A lottótársaság idei első félévi árbevétele 111,4 milliárd forint - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Főleg a labdarúgó Eb idején felpörgött bukmékeri típusú fogadások és a drágább, de nagyobb nyereményt ígérő sorsjegyek népszerűsége miatt irigylésre méltó fél éven van túl a Szerencsejáték Zrt. - írja a keddi Világgazdaság.

A gazdasági napilap megtudta, hogy a társaság 111,4 milliárd forintos árbevételt ért el, 23,6 milliárddal többet, mint az előző év azonos időszakában, ez pedig 26,9 százalékos növekedést jelent. A játékosok pedig 58 milliárd forint nyereményt tehettek zsebre. Játékadó és nyeremény-szja formájában a lottótársaság 23,8 milliárd forintot fizetett be a költségvetésbe. A különféle adókkal, járulékokkal és díjakkal, valamint a vissza nem igénylehető áfával együtt a lottótársaság teljes költségvetési hozzájárulása 32,2 milliárd forint az első hat hónapban.

A cég már 2011-ben is minden korábbi rekordot megdöntő árbevételt könyvelhetett el, amit idén szinte biztosan megdönt, bár a második fél év az olimpia alatt szintén felpörgött fogadási kedv ellenére várhatóan gyengébb lesz az elsőnél - olvasható a Világgazdaságban.

A lap szerint ugyanakkor továbbra sem tudni, hogy pontosan mikor indulhat el a Szerencsejáték Zrt. teljesen új, élő és hosszú távú sportfogadásokat is nyújtó internetes oldala.