Új koreai gyár készül el őszre Jászfényszarun

Vágólapra másolva!
Több mint 70 munkahelyet teremt a jászságban az a koreai cég, amely a Samsung magyarországi beszállítójaként új gyárat épít Jászfényszarun. A cég LED-televíziók fém elemeit készíti majd a koreai vállalat számára.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint halad és várhatóan még ősszel befejeződik a koreai tulajdonú Sangjin Micron Hungary Kft. első saját magyarországi gyárának építése Jászfényszarun - közölte a helyi ipari parkot működtető gazdasági társaság az MTI-t. Megyeri Zsolt értékesítési és marketingvezető közölte: a koreai tulajdonú vállalat közel 3,5 hektáros területet vásárolt meg korábban a várostól, ahol májusban kezdték el a mintegy 2 milliárd forintból megépülő gyár építését.

Jászfényszaru vállalkozói övezete jelenleg mintegy 20 cégnek biztosít telephelyet. A Sangjin Micron Hungary Kft. 2006 óta működik Magyarországon, székhelye Göd-Újtelepen található. A Magyarországon a Samsung Electronics Magyar Zrt. beszállítójaként megtelepedett társaság fémmegmunkálással, azon belül préseléssel foglalkozik.

A koreai cég a Samsung Electronics Magyar Zrt. számára gyárt majd LED televíziókhoz fém alkatrészeket, elsősorban hátlapokat és fémvázakat. A fejlesztés első ütemében egy közel 4.900 négyzetméter alapterületű üzemcsarnok épül, melyben gyártósort, irodákat és raktárhelyiségeket alakítanak ki, 70-80 új munkahelyet teremtve. A termelés várhatóan a beruházás első lépcsőjének átadását követően azonnal, még ez év őszén megindul.