Már tárgyal a kormány az E.ON visszavásárlásáról

Vágólapra másolva!
A kormány nonprofittá tenné a rezsiszolgáltatásokat, és ennek részeként megvenné az E.ON magyarországi leányvállalatát - erősítette meg Navracsics Tibor. A politikus szerint tárgyalnak az ügyletről, de részleteket még nem árult el.
Vágólapra másolva!

Folynak a tárgyalások a kormány és az E.ON áramszolgáltató között a cég magyar leányvállalatának visszavásárlásáról - erősítette meg hétfőn Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. A politikus a HírTV-nek azt mondta, hogy a vásárlás a közműszolgáltatások nonprofittá tételéről szóló kormányzati terv része lenne.

A miniszterelnök-helyettes a Hír TV-nek hétfőn kijelentette: "szeretnénk az egész közműszolgáltatások rendszerét nonprofit alapra helyezni, amennyire ez lehetséges. Ez a lépés is ebbe a tervbe illeszkedik". "A tárgyalások még folynak, úgyhogy részleteket sajnos nem tudok róla elárulni" - tette hozzá.

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Kőszegen, a Tranzit - Fesztivál a határon elnevezésű közéleti rendezvényen egyebek között kijelentette: "pillanatokon belül visszavásároljuk az E.ON-t a németektől". A kormányfő a múlt heti nagyköveti értekezleten beszélt arról, hogy nagy vitára számít Brüsszellel amiatt, hogy nonprofittá alakítaná a kormány a rezsiszolgáltatásokat. Példaként említette az energia továbbítását, szétosztását és az azzal való kereskedést, legalább lakossági körben.