Több tucat állást teremt Tatabányán a Mercedes-beszállító

Vágólapra másolva!
Kétmilliárd forintos fejlesztést hajt végre tatabányai üzemében a japán AGC Glass. A beruházás eredményeként jövőre 75 fővel növelik a létszámot.
Vágólapra másolva!

Kétmilliárd forintos kapacitásbővítő beruházásba kezdett a japán kézben lévő AGC Glass Hungary a tatabányai üzemében, a fejlesztések után a korábbi 1,3 millió helyett évente 1,8 millió személygépkocsi-ablak készülhet a gyárban - közölte pénteken Gíber Mihály, a cég személyzeti igazgatója.

A beruházás keretében lerövidítik a termékek gyártási idejét, illetve új gépsorokat állítanak üzembe. A 2013 elején már próbaüzemben termelő egység 75 új munkatárssal bővíti az AGC jelenleg 630 fős létszámát. Az Európai Unió a fejlesztésre fordított összeg 26 százalékát vissza nem térítendő támogatásként biztosította a vállalat számára.

Az AGC Glass Hungary Kft. személygépkocsikhoz gyárt oldal- és hátsó üvegeket, valamint napfénytetőt a világ legnagyobb autógyárai számára. A vállalat 19 európai gyárba szállít, 80 modellhez. 2010-ben az AGC tendert nyert a Mercedes oldalsó és hátsó üvegeinek szállítására, így 2021-ig az AGC szállítja az üvegeket az addig készülő 26-féle modellhez.