Százmilliót nyert pályázaton a csomagológyártó

Vágólapra másolva!
Egy soltvadkerti, magyar családi tulajdonban lévő vállalkozás 100 millió forint pályázati pénz kapott a fejlesztéséhez. A gépvásárlás nagyobb részét saját zsebből állta a vállalkozás.
Vágólapra másolva!

A soltvadkerti, műanyag csomagolóanyagok gyártásával foglalkozó Materiál-Plastik Kft. technológiai hátterét 464 millió forint összegű beruházással fejlesztette, amelyhez 100 millió forintot az Új Széchenyi-terv pályázatán nyert el, a többit saját erőből biztosította.

A műanyag csomagolóanyagok gyártásával foglalkozó gazdasági társaság az Új Széchenyi terv gazdaságfejlesztési operatív program keretén belül, 2011 augusztusában elnyert összeg segítségével új, háromrétegű fóliafúvó gépet állított üzembe - mondta Garami Zoltán ügyvezető igazgató, aki feleségével együtt tulajdonosa is a cégnek.

Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy a jelenlegi eszközbeszerzés a gyártóüzem működését és a növekvő piaci igények kiszolgálását segíti, az új technológia tovább növeli a gyártási kapacitást.

Garami Zoltán fontosnak nevezte, hogy a jelenlegi 62 fős dolgozói létszám 5-6-tal nő, de emellett a cég munkahelymegtartó és -bővítő képessége is erősödik.

A Material-Plastik Kft. a belföldi piacok mellett ausztriai, németországi és romániai piacokra is termel. A gazdasági társaság 2011-ben csaknem 2 milliárd forint bruttó árbevételt ért el, és a tulajdonos szerint 2012-ben a bevétel növekedése várható. Garami Zoltán emlékeztetett arra, hogy az 1989-ben, 4 emberrel alapított családi vállalkozás töretlenül fejlődik, a gazdasági válság idején is sikerült tartani a dolgozói létszámot.