Villámgyorsan költ el hétszáz milliót az állami hulladékügynökség

Vágólapra másolva!
Tíz napos, gyorsított tárgyalásos eljárásban keresik a megfelelő pályázót a kommunikációs feladatokra. Az értesítőben megjelent rövid határidő az ügynökség szerint szabályos.
Vágólapra másolva!

Gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki kommunikációs feladatainak ellátására az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft (OHÜ). A Közbeszerzési Értesítőben pénteken jelent meg a pályázati kiírás, amelynek határideje augusztus 21., kedd, vagyis a hosszú hétvégét követő első munkanap. A kiírás szerint a nyertes pályázó feladata lesz a kreatív stratégiaalkotás, kreatív tervezés, gyártás, médiastratégia alkotás, médiatervezés, médiavásárlás, PR feladatok ellátása az OHÜ számára, hétszázmillió-százhatvanegyezer forint értékben.

"Szabályos a kiírás, ugyanis nem az számít, mikor jelenik meg a hirdetmény a Közbeszerzési Értesítőben, hanem az, hogy mikor adták fel. A feladási dátum pedig augusztus 10. volt" - mondta az [origo] kérdésére az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. hirdetményben megadott kapcsolattartója. Hozzátette, hogy a pályázatra az Európai Unió teljes területéről lehet jelentkezni, ezért a magyar nemzeti ünnep nem befolyásolja a kiírást.

A januártól hatályos közbeszerzési törvény szerint meghívásos eljárásban a részvételi határidőt az ajánlatkérő nem határozhatja meg a részvételi felhívást tartalmazó hirdetmény feladásának napjától számított harminc napnál rövidebb időtartamban.

A törvény szerint sürgős esetben gyorsított eljárást lehet alkalmazni, de a pályázati határidő ebben az esetben nem lehet rövidebb a részvételi felhívást tartalmazó hirdetmény feladásának napjától számított tíz napnál.