Lázár veszi kezébe a Gyulai megmentését

Vágólapra másolva!
A nemzeti ünnep utáni első munkanapon a sertéságazat problémáiról és a Gyulai Húskombinát megmentéséről is tárgyal az államtitkár, a miniszterelnök felkérésére.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök utasítására Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár két rendkívüli megbeszélést hívott össze a sertéságazat aktuális problémáinak megvitatása, valamint a Gyulai Húskombinát Zrt. helyzetének rendezése érdekében augusztus 21-re - közölte a Kormányszóvivői Iroda.

A sertéságazatról szóló egyeztetésen többek között a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért, illetve élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára, a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetésért felelős helyettes államtitkára, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége, a Magyar Állattenyésztők Szövetsége, valamint a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke vesz részt.

A Gyulai Húskombinát Zrt.-vel kapcsolatos megbeszélés meghívottai között a fenti minisztériumok képviselői mellett a gazdasági társaság vezérigazgatója, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese és Gyula város vezetése is szerepel. A cégnek 1,5 milliárd forint többletforrásra lenne szüksége a piaci megrendelések folyamatos teljesítéséhez, de a bankokkal folytatott tárgyalások holtponton vannak, de az uniós szabályok nem teszik lehetővé a közvetlen állami pénzügyi beavatkozást.