Hoffmann Rózsa hintabaglyot avatott

Vágólapra másolva!
Egy különleges installáció avatásával kezdődött az uniós fejlesztések bemutató kampánya. Az első állomáson, Veszprémben egy olyan, hintabagolynak nevezett szobrot avatott Hoffmann Rózsa, amelyet csak több ember tud mozgásba hozni.
Vágólapra másolva!

Az uniós pályázatok eredményeinek bemutatására kampányt indít a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ). Elsőként az oktatási fejlesztéseket mutatják be, amelyeket az Oktatás hintája nevű szobor szimbolizál.

A Veszprémben elhelyezett szobor egy olyan hinta, amelyet csak közös erővel, összehangoltan lehet lengésbe hozni, így a csapatjátékra és a közösen elérhető sikerekre is megtanítja a gyerekeket - írta az NFÜ a hintabagolynak nevezett installációról. A Szőke Gábor Miklós szobrász és Huszár András építész készítette szobrot Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár leplezte le.

Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere azt mondta, a városban 192 támogatott fejlesztés van, 8,5 milliárd forint értékben, ebből 74 már meg is valósult. Csepreghy Nándor, az NFÜ kommunikációs vezetője pedig arról beszélt, hogy 130 milliárd forintból valósultak meg eddig oktatási fejlesztések az ország egész területén. A hintabagolyról azt mondta, ez csak az első érdekes eleme a kampánynak, ígérete szerint "lesznek még meglepetések".