Több ezer embert rúg ki a Google a Motorolától

Vágólapra másolva!
A Motorola új tulajdonosa, a Google jelentős átalakításba kezd a cégnél: több tucat gyárat bezár és négyezer embert bocsát el.
Vágólapra másolva!

Masszív leépítés elé néz a Motorola: új tulajdonosa, a Google minden ötödik alkalmazott, négyezer ember elbocsátását tervezi a 12,5 milliárd dollárért megvásárolt mobiltelefon-gyártó vállalatnál - írja a New York Times és a Wall Street Journal All Things Digital című blogja.

A tervezett leépítéseknek mintegy kétharmada esik az Egyesült Államokon kívülre. A Google az elbocsátások mellett ki kíván vonulni a Motorola nem nyereséges piacairól is, bezárja 94 üzemének mintegy kétharmadát, és három központra, a kaliforniai Sunnyvale-re, Chicagóra és Pekingre összpontosítja tevékenységét.

A Google felhagy az egyszerű készülékek gyártásával és néhány modellre szűkíti le a Motorola modellpalettáját, hogy termékei felvehessék a versenyt az Apple és a Samsung divatos készülékeivel. A Google a birtokában lévő több mint 17 ezer szabadalomért vásárolta meg a mobiltelefon üzletágban úttörőnek számító Motorolát, amely azonban az okostelefonok térnyerésével egyre hátrább szorult a piaci rangsorban.