Autóhitelekbe fektet a Google

Vágólapra másolva!
Hatalmas pénzvagyonának egy kisebb részét autóhitelekbe fekteti a Google vállalat, ezzel az autópiacot is segíti.
Vágólapra másolva!

Új lehetőségeket keresnek a nagy cégek, hogy a hatalmas pénzállományukat fialtathassák. A Google és néhány más cég talált is egyet, és autóhitelek finanszírozásába fektetnek - írta a Wall Street Journal.

A Google 40 milliárd dolláros pénzvagyonának egy kisebb részét fedezett kötvényekbe fekteti az elmúlt hónapokban több százmilliárd dollár értékben. A legújabb bevásárlásai között van a Honda Motor Company és a Hyundai vállalat kötvénycsomagja is. A Google ezzel valójában pénzt ad az autógyártóknak, hogy gépjárműhiteleket adjanak a vásárlóknak, ezzel élénkítve a piacot.

A Wall Street Journal szerint ezzel nincs egyedül a Google, augusztusig ugyanis 60,68 milliárd dollár értékben adtak el olyan kötvényeket, amelyek autóhitelekhez voltak kötve. Ez az összeg egy év alatt 50 százalékos növekedést jelent, és 2005 óta a legnagyobb értéket. Körülbelül 80 vállalat keresi az autóhitelt tartalmazó vállalati kötvényeket.

Az autógyártók is jól járnak. A Nissan például 1 milliárd dollár helyett 1,4 milliárd dollár értékben dobott piacra vállalati kötvényéből, amelynek átlagos kamata rekordalacsony szintre, 0,48 százalékra csökkent.

A Wall Street Journal szerint a Google a legújabb jele annak, hogy az amerikai nagyvállalatok keresik az új lehetőségeket a pénzük befektetésére. Azonban jellemzően csak a kiváló minősítésű kötvényekbe fektetnek.