Év végén jönnek a 4-es metró szerelvényei

Vágólapra másolva!
Az év végén érkeznek Magyarországra az Alstom 4-es metróra szánt szerelvényei, a próbaüzem pedig 2014-ben kezdődhet meg. A kocsik hasonlók lesznek a 2-es metró már bemutatott szerelvényeihez.
Vágólapra másolva!

A 4-es metróra szánt Alstom-szerelvények az év végére érkeznek meg, a vonal utolsó állomása pedig a jövő év közepére készül el. Többéves csúszás után, 2014 első negyedévében megkezdődhet a próbaüzem - írja hétfői számában a Napi Gazdaság.

A lap szerint reményre adhat okot, hogy a műszaki készültség 75 százalékos, a belső építési készültség pedig átlagosan 44 százalékos, ami megfelel az ütemtervnek, de van olyan állomás, amelynek a készültsége már 98 százalékos. A DBR Metró Projekt Igazgatóság szerint a belső beépítés előreláthatólag nem okoz késedelmet, 2013 második negyedévének végére elkészül az utolsó állomások belső beépítése.

Az Alstom néhány hete mutatta be a 2-es metró vonalára szállítandó szerelvényeket, amelyek a tervek szerint szeptembertől futnak ezen a vonalon, és hasonlók érkeznek majd a 4-es vonalra is. A DBR Metró arról tájékoztatott, hogy az első szerelvény az ütemterv szerint 2012 novemberében érkezik meg Budapestre.