A bolttól az autókig kiárusítják a Jeans Clubot

Vágólapra másolva!
Az üzlethelyiséget, az öt autót, de még a Philip Russel márkanevet is árverésre bocsátják a Jeans Club felszámolása során. A meghirdetett vagyon a töredékét éri a tartozásoknak.
Vágólapra másolva!

Több mint kétmilliárd forintért árusítják ki a csődbe ment Jeans Club vagyonát, ebből csak 1,26 milliárd a Rákóczi úti üzlethelyiség - írta a Napi Gazdaság.

Az egykor tízmilliárdos forgalmat bonyolító Jeans Club Ruházati és Kereskedelmi Kft. felszámolása tavaly szeptemberben indult. A lap szerint nem volt meglepetés, hogy nem sikerült a csődegyezség, mert 2010 végén a cég tartozása meghaladta a 8,35 milliárd forintot, amelyből 5 milliárd volt a rövid lejáratú hitel, 2 milliárd a szállítói tartozás és 640 millió a hosszú lejáratú hitel.

A cég 2009-ben 9,8, 2010-ben 9,2 milliárd forint nettó árbevételt ért el, és üzemi szinten nyereséges tudott lenni. A pénzügyi veszteségek, a hitelek és az árfolyamveszteség miatt mégis mérleg szerinti veszteség keletkezett.

A Jeans Club vagyona a tartozásoknak csak a töredékére nyújt fedezetet. A Rákóczi úti üzlettér 1,26 milliárd, a raktárak 720 millió forintot érnek, összesen 2 milliárd 173,95 millió forint az árverésre kínált vagyontárgyak értéke. Még a Philip Russel márkanevet is eladnák az árverésen.

Vagyonelem

Nettó irányár (millió forint)
Üzlettér (Bp. VII. ker., Rákóczi út 36.)1260
Az üzlettérben található számítógépek8
Raktárak (Törökbálint, Depo ipari park)720
Öt autó (Ford Fiesta, 2 BMW, Mercedes, VW Golf)8,95
A raktárak polc-, szortírozó- és liftrendszere41
A raktárak bolti berendezései90
Philip Russel nemzetközi védjegy10
Irodai berendezések36
Összesen2173,95

A meghirdetett vagyon (forrás: Napi, Cégközlöny)