Lefülelték a pénzügyőrök a Bács-Kiskun megyei cégtemetőt

Vágólapra másolva!
Százmilliós kárt okozott az államnak az a bűnszervezet, amely eladósodott cégeket tüntetett el jó pénzért Bács-Kiskun megyében. A hálózatot a pénzügyőröknek nemrégiben sikerült felszámolniuk, a gyanúsítottak előzetes letartóztatásba kerültek.
Vágólapra másolva!

Jelentős köztartozást felhalmozó cégeket tüntetett el az a bűnszervezet, amelyet nemrégiben sikerült felszámolnia a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak (NAV) Bács-Kiskun megyében. Az ügynek huszonöt gyanúsítottja van, három embert, köztük egy budapesti ügyvédet a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

Az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorában szombaton elhangzottak szerint a NAV munkatársai egy dunafalvai családi házra csaptak le, ahová több mint 60 gazdasági társaságot jelentettek be. A ház üres volt, a jelentős köztartozásokat felhalmozó cégeknek sem volt nyomuk.

Varga Sándor, a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának igazgató-helyettese a műsorban azt mondta, hogy a házat használó bűnszervezet pénzért tüntette el a nagy adóssággal rendelkező cégeket. Az eladósodott vállalkozások fejenként legalább 500 000 forintot fizettek azért, hogy eltüntessék őket a cégtemetőben.

A NAV szerint a bűnszervezet 110 millió forinttal rövidítette meg az államot. A lefoglalt ingatlanok, járművek és bankszámlák miatt azonban a kár nagy része megtérülhet.

A kilenc megyét érintő akcióban a pénzügyi nyomozók egy időben harmincöt helyszínen tartottak házkutatást. Az ügyben adócsalás, költségvetési csalás, sikkasztás és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás.