Győrben lesz az Audi-park

Vágólapra másolva!
Hosszas huzavona után dőlt el, hogy a több tízezer négyzetméteres logisztikai park Győrben lesz. A város tavaly óta Gönyűvel volt versenyben a parkért.
Vágólapra másolva!

Győrben épül meg az Audi gyárbővítéséhez kapcsolódó logisztikai park - erősítette meg Borkai Zsolt polgármester (Fidesz-KDNP) a győri közgyűlés pénteki ülésén.

"Azt gondolom, hogy sikertörténet" Győr számára a logisztikai park - mondta részletek közlésétől elzárkózva a városvezető, aki utalt arra: korábban más lehetséges helyszínek is szóba kerültek.

A logisztikai parkra márciusban írt ki pályázatot az Audi Hungaria, a pályázóknak kell figyelniük, hogy az Audi-gyárat a logisztikai parkból negyed óra alatt elérjék a teherautók, vagyis kulcsfontosságú a helyszín megválasztása. A többmilliárdos beruházásért: az autógyárnak is helyet adó Győr, illetve a város dunai kikötőjeként funkcionáló Gönyű versengett.

A több tízezer négyzetméteres logisztikai park az Audi tavaly szeptemberben bejelentett, 2013-ig megvalósuló, 900 millió eurós beruházásában megvalósuló gyárát szolgálja majd ki. Orbán Viktor miniszterelnök akkor azt mondta, hogy a gyárbővítéssel közvetlenül 1800 új munkahely létesül, és a beruházás "nemzetgazdasági jelentőségű", mert a kibővített üzem csúcskapacitáson plusz 2 százalékpontos növekedési potenciált jelent majd a magyar gazdaságnak.