A Beck's sör tulajához kerül a Corona is

Vágólapra másolva!
Mexikó legnagyobb sörgyártó cégét vásárolja fel az iparág egyik legnagyobb szereplője a belga Anheuser-Busch Inbev. Így belga kézbe kerül a Corona sör.
Vágólapra másolva!

Húszmilliárd dollárért (több mint 4500 milliárd forintért) teljes egészében a belga Anheuser-Busch Inbev tulajdonába kerül a Corona söréről ismert mexikói Modelo cégcsoport - közölték a világ legnagyobb sörgyáránál pénteken.

Az egyebek mellett a Beck's, a Stella Artois és a Budweiser márkákat forgalmazó belga óriásvállalat akkor jutott a mexikói cégcsoport részvényeinek feléhez, amikor az Inbev 2008-ban az ágazatban minden korábbit felülmúló összegért, 52 milliárd dollárért megvette az Anheuser-Bush vállalatot.

Az 1925-ben alapított Modelo Mexikó legnagyobb sörgyára: 50 százalékot meghaladó a részesedése a világ negyedik legjövedelmezőbb piacának tartott Mexikóban, de jelentős az exportja az Egyesült Államokba és Európába is.

A felvásárlás révén az AB Inbev évi 400 millió hektoliterre bővíti sörtermelését, éves árbevétele várhatóan 47 milliárd dollárra növekszik.